Filmspel genomineerd voor Dutch Game Award

Cinekid FilmSpel, het spel dat kinderen vanaf 6 jaar alles leert over films maken, is genomineerd voor een Dutch Game Award 2014 in de categorie ‘Best Serious Game’: "grote kracht van het Cinekid FilmSpel is dat het spel het relatief complexe onderwerp van animatie aanbiedt in behapbare stukken, waardoor de materie begrijpelijk wordt voor zelfs de jongste kinderen. Hierdoor worden zij niet geremd in hun creativiteit en kunnen ze vrij hun verhalen vertellen."

Over Cinekid FilmSpel

Het Cinekid FilmSpel leert kinderen spelenderwijs hoe animatiefilms worden gemaakt. De nadruk ligt hierbij op creative storytelling. Kinderen verzinnen een verhaal en kunnen dit met behulp van twee verschillende animatietechnieken (keyframe & stop-motion) omzetten tot een complete korte animatiefilm. Creativiteit en techniek komen hier op een unieke wijze samen. Het spel is gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Bij de ontwikkeling is specifiek rekening gehouden met de cognitieve ontwikkeling en motorische vaardigheden van deze leeftijdsgroep. Cinekid kon met haar opgebouwde expertise binnen dit veld waardevolle richtlijnen bieden. Daarnaast zijn al in een vroeg stadium meerdere user tests uitgevoerd met de jonge doelgroep, om de game zo goed mogelijk te laten aansluiten op de belevingswereld van de kinderen. Op deze wijze is de game o.a. ook aan zijn treffende naam gekomen. FilmSpel is ontwikkeld door Cinekid in samenwerking met game-ontwikkelaars Little Chicken.

Gratis voor scholen

FilmSpel is ontwikkeld als cultureel lesmiddel voor het basisonderwijs, maar wordt ook uitgegeven voor consumenten. Op school kunnen leeringen en docenten zélf een gratis account aanmaken. Het enige wat ze daarvoor invullen is een gebruikersnaam en een wachtwoord (let op, voor het spel en om een account aan te maken moet u het gratis programma Unity installeren). Buiten schooltijden werkt het FilmSpel met betaalde accounts. Consumenten betalen €4,95 per account. 

Het FilmSpel is (mede) mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds en AFK Amsterdams fonds voor de Kunst.