Cinekid tipt: Nieuwe apps in het AppLab

Cinekid AppLab is het (gratis!) hulpmiddel om mooie, creatieve, veilige en kwalitatieve apps te vinden voor jonge kinderen. Alle apps zijn door Cinekid beoordeeld zijn en aanbevolen. Met AppLab kun je per leeftijd van het kind heel precies zoeken naar geschikte apps bij verschillende categorieën of thema’s. 

Iedere twee weken lichten we drie nieuwe apps uit. Deze week: Knuffelzoo, Dierenzoeker en Monument Valley

Knuffelzoo (2+)

Knuffelzoo is een app geschikt voor de allerjongste kinderen. Deze mooie app bevat handgetekende dieren van Christoph Niemann, waarmee je allerlei gekke bewegingen kan maken. Laat bijvoorbeeld een hond een hiphopbeweging uitvoeren of een kever over een appel rennen. Onder begeleiding halen kinderen het meest uit de app. Knoop bijvoorbeeld een gesprekje aan over de dieren die er in de app te zien zijn. Hiermee ontwikkelen zij hun taal. Kinderen worden ook in hun eentje uitstekend vermaakt met de meer dan 100 verschillende animaties. Zet ook het geluid aan, want er komen grappige geluidjes voorbij. Download Knuffelzoo nu in de Apple Store (€2.99) of in de Google Play store (€1.99).

Dierenzoeker (4+)

Met de Dierenzoeker app kun je achterhalen wat voor dieren en beestjes je in je kamer, je huis of in de tuin ziet. Aan de hand van verschillende aspecten van het dier, zoals de vorm, het gedrag en de kleur kun je onderzoeken welk dier er nu precies in je tuin leeft. Als je het dier hebt gevonden geeft de app je nog extra informatie over dit dier, zoals hoe zij zich gedragen en waar en wanneer deze voorkomen. Op dit moment zitten er 300 dieren in de app die in je tuin of zelfs in huis voorkomen. Er worden dieren als roofvogels, vissen en oorwurmen behandeld. Met deze app weet je precies wat er om je heen leeft! Download Dierenzoeker nu gratis in de Apple Store of in de Google Play store.

 

Monument Valley (8+)

Met Monument Valley wordt je logica op de proef gesteld. Probeer dan toch maar eens bij het einde van het level te komen. Als een elfachtig poppetje ga je op zoek naar de goede route die je naar het eindpunt leidt, waarbij aan gezichtsbedrog geen gebrek is.

Tijdens de zoektocht naar de juiste route kom je in de magische en sprookjesachtige omgeving verschillende obstakels tegen, zoals kraaien die de doorgang verhinderen of een constant veranderende weg. Doordat je met deze app verder moet kijken dan je neus lang is en onderzoekt wat de gevolgen zijn die een bepaalde beweging hebben, ontwikkelen kinderen hierbij hun ruimtelijk inzicht.  Download Monument Valley nu in de Apple Store (€ 3,59) of in de Google Play store (€ 3,59).

Klik hier voor Cinekid AppLab in de iTunes store. Klik hier voor Cinekid AppLab in de Google Play store.