Upload Cinema Junior

Upload Cinema Junior kwam naar het Cinekid Festival! Voor het eerst hebben kinderen een film samengesteld met de beste stunts en trucs van het net. 

Maandenlang hebben honderden kinderen in bibliotheken door het gehele land workshops gevolgd om de leukste, spannendste, coolste, mooiste en dus beste filmpjes van het web te kiezen. Tijdens deze workshop hebben kinderen tussen de 8-12 jaar geleerd  hoe ze nog beter en creatiever kunnen zoeken op het web.  

Woensdag 23 oktober ging de film op het Cinekid festival op het Westergasterrein in première. 

De film was ook te zien tijdens de herfstvakantie in 15 filmtheaters en daarna in 18 bibliotheken.

 

Stunts & Trucs op het web

 

Wereldwijd wordt er iedere minuut 72 uur filmmateriaal ge-upload. Het web staat dus barstensvol met de meest verbijsterende trucs en de meest duizelingwekkende stunts. Een goede stunt is voor iedereen herkenbaar en fascinerend, ook als je niet eens dezelfde taal spreekt. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die computereffecten gebruiken om stunts te fabriceren die helemaal niet kunnen.

Midden 2013 hebben Cinekid; Probiblio en Upload Cinema de workshop Upload Cinema Junior ontwikkeld. Tijdens deze workshop hebben kinderen tussen de 8-12 jaar geleerd  hoe ze nog beter en creatiever kunnen zoeken op het web. Hieruit is deze eerste editie van Upload Cinema speciaal voor kinderen voortgekomen.

 

Bekijk de promo