Nu op DVD: KOOKY (6+)

Ondra heeft astma en wordt gedwongen om zijn stoffige lievelingsknuffel Kooky weg te gooien. Kooky belandt op een enorme vuilnisbelt, komt plotseling tot leven en rent van schrik een mysterieus bos in. Daar ontmoet Kooky de behulpzame boswachter Hergot, maar ook de gemene Anushka. Kooky beleeft de meest fantastische avonturen op zijn weg terug naar huis.

Bekijk de Kooky filmtrailer

Mede door een combinatie van poppenspel en live action is KOOKY een originele, zinderend spannende familiefilm en tegelijkertijd een ode aan de kinderfantasie, door de met een Academy Award-bekroonde regisseur Jan Sverák (KOLYA, DARK BLUE WORLD, EMPTIES). 

Wil jij deze bijzondere film zien? KOOKY is nu verkrijgbaar op DVD!

Kooky was al winnaar van:

  • Golden prize - Cairo International Film Festival (Cairo, 2012)
  • Special Mention ECFA (European Children Film Association) - Kinodiseea Festival, Romania (Bucharest, 2011)
  • The Main Prize (Golden Kingfisher) for The Best Feature Film - Finale Film Festival, Czech Republic (Pilsen, 2011) 
  • Special Jury Award Crystal Globe - The 45th Karlovy Vary International Film Festival, Czech Republic (2010, Karlovy Vary)
  • The Best Picture in age category by 15 for an innovative approach in film production for young audience - The 42nd Ota Hofman Children Film Festival, Czech Republic (2010, Ostrov)
  • The Best Cinematography (Vladimír Smutný, Mark Bliss) - The Czech Film Review´s Awards, Czech Republic (2010) 
  • Best Film Editing, Best Music, Best Sound, Best Film Poster - Czech Lion, Czech Republic (2010)


Kooky is de tweede release die voorkomt uit de bijzondere samenwerking tussen Stichting Cinekid, ZAPP en EYE, en die wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds. Het doel van deze samenwerking is het stimuleren van de uitbreng van buitenlandse kinderfilms. Films die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek, maar die commercieel net niet aantrekkelijk genoeg werden bevonden om in de bioscoop te worden uitgebracht. 

Download hier de Kooky kleurplaat.