Giraffenpremière Zarafa

Op 8 oktober jl.ging de animatiefilm ZARAFA exclusief voor de giraffen van Dierenpark Amersfoort in première. De Nederlands gesproken kinderfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van ’s werelds eerste giraffe in Europa en is vertoond in het binnenverblijf van de dieren. Het is voor het eerst in de filmgeschiedenis dat giraffen een film op het grote doek zien. Op 9 oktober ging de film voor de mensen in première. Vanaf die dag is ZARAFA in bioscopen door het gehele land te zien. 
 
De bioscooprelease van de film is ontstaan uit een nieuwe samenwerking tussen Stichting Cinekid, ZAPP en EYE en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds. Het doel van deze samenwerking is het stimuleren van de uitbreng van buitenlandse kinderfilms. Films die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek, maar die commercieel net niet aantrekkelijk genoeg werden bevonden om in de bioscoop te worden uitgebracht. ZARAFA is de eerste release binnen dit kader. 
 
De film vertelt het verhaal van giraffe Zarafa en van Maki: een tienjarig jongetje dat ontsnapt aan een slavenhandelaar. Maki en Zarafa raken bevriend. Wanneer Prins Hassan de taak krijgt Zarafa als geschenk aan de Franse koning naar een dierentuin in Parijs te brengen, reist Maki hen achterna. Op hun lange tocht van Afrika naar Parijs beleven ze spannende avonturen. 
 

Giraffen staan bekend om hun uitstekende gezichtsvermogen. Wetenschappers weten inmiddels dat giraffen ook kleuren zien. Of de giraffen de historische avonturenfilm ook echt leuk vonden, is voor de wetenschappers, maar ook voor de dierenoppasser van Dierenpark Amersfoort moeilijk te achterhalen. Giraffen communiceren middels infrasoon geluid, een dusdanig lage toon die onhoorbaar is voor de mens. 

 

Klik op onderstaande foto's voor de grote versie. 

      

   

Deze Zarafa foto's zijn rechtenvrij te gebruiken. 

 

Bekijk de trailer van Zarafa 

TRAILER ZARAFA from heeteevee on Vimeo.