Cinekid biedt verschillende media-educatieve workshops op het gebied van film, animatie & interactieve media, die op locatie (op school, in een filmhuis, in een bibliotheek, etc.) plaatsvinden.

Kinderen gaan in deze workshops en installaties, vaak onder begeleiding van speciaal door ons getrainde workshopleiders, zelf aan de slag. Ze leren over verschillende soorten media (zoals film, TV en games), krijgen te maken met verschillende technieken en leren zo op speelse wijze ook hoe ze met media kunnen communiceren. 

Zo zijn er de workshops Stop-Motion & Animatieplaats, waarin kinderen óf met de hele klas samen, of in duogroepen d.m.v. computers of tablets een stop-motion film maken. Een meer visueel spectaculaire workshop op het gebied van animatie is de workshop Wonderwiel. En nieuws vergaren en presentatietechnieken leren ze in de workshop Presenteren kun je Leren. Op het gebied van Interactieve Media hebben we bijvoorbeeld de workshop VR Stereobril, waarin kinderen hun eigen Virtual Reality brillen maken. Of de Mini Media Academy met een proeftuin vol nieuwe media-technieken en -tools, waarin kinderen onder andere robots programmeren en websites 'hacken'. De kosten voor een losse bijeenkomst verschillen per workshop. Gemiddeld kunt u rekening houden met zo'n € 350,- per workshop.

Schoolbrede projecten op maat
Naast bovenstaande workshops, verzorgt Cinekid ook projecten op maat voor scholen. 

Zo ontwikkelden we een Animatietraject voor de USV-school in Utrecht, waarin de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) zich in 4 opeenvolgende lessen verdiept in animaties.
Les 1: Introductie met de workshop Wonderwiel & het maken van flipboekjes.
Les 2: Per klas een stop motion filmpje maken met de Animatieplaats.
Les 3 & 4: In duogroepen zelf stop motion filmpjes maken op tablets van de school

Kostenindicatie: € 3.000,- (gebaseerd op 3 klassen, 4 dagen, workshops van 1,5 uur)

Daarnaast hebben we in samenwerking met de Antoniusschool in Amsterdam het Project Film & Erfgoed ontwikkeld. Het project strekt zich uit over 4 weken. Iedere klas verdiept zich in één gebouw/plek/thema uit de buurt en maakt in de Animatieplaats per klas een kort stop-motion filmpje van hun onderwerp. De kinderen maken een stadswandeling, verkennen met de leerkracht hun specifieke onderwerp, en workshopleiders van Cinekid begeleiden hen in het verfilmen van hun verhaal. Voor de leerkrachten wordt voorafgaand aan het project een studiemiddag georganiseerd waarin zij zelf een korte film maken en tips & tools krijgen over het gebruik van stop motion in de klas.

Kostenindicatie: € 4.000,- (gebaseerd op 8 klassen, 9 dagen aanwezigheid op school en eindmontage van de films).

Deze trajecten worden vaak gefinancierd met subsidiegelden, zoals bijvoorbeeld het Leerlijnenlab vanuit de regeling 'Cultuureducatie met Kwaliteit' van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Contact
Voor prijsinformatie en overige vragen neemt u contact op met Cinekid via 020 - 531 7891 of educatie@cinekid.nl.

Folder
Bekijk het totale aanbod van workshops, films en installaties in de folder hieronder:
 

Impressie


 

Cinekid maakt deel uit van het Amsterdams Filmmenu. Het Amsterdams Filmmenu biedt scholen voor elk wat wils op het gebied van filmeducatie. Film kijken of maken, op school of op locatie, het is allemaal mogelijk. Naast Stichting Cinekid maken Bekijk ‘t, EYE, Fantastisch Kinderfilmfestival, De Frisse Blik, IDFA, Imagine filmfestival, Het Ketelhuis, Movies that Matter en Rialto onderdeel uit van het Amsterdams Filmmenu. Klik hier voor meer informatie.