Bezoek het Cinekid Festival met jouw klas! De hele maand oktober kun je terecht in Amsterdam en (film)theaters door het land. In 2017 gingen meer dan 10.000 leerlingen uit heel Nederland naar ons festival. Zij beoordeelden hun bezoek met gemiddeld een 8,8*. 
 
Een bezoek aan Cinekid past binnen jouw project of leerlijn gericht op: * mediawijsheid * kritisch kijken * filmeducatie * digitale geletterdheid * burgerschapsvorming *.
 
Uit impactonderzoek blijkt dat een Cinekid-film meer inspireert dan een mainstream film, bij zowel kinderen als ouders. Ook hebben leerlingen, na het zien van een Cinekid-film, een breder beeld van het aanbod van speelfilms**.
 
Dit maakt een bezoek aan Cinekid (in Amsterdam) nog makkelijker:
- Betalen met Voucherbeheer voor basisscholen, VMBO's en speciaal en praktijkonderwijs
- Betalen met de CJP Cultuurkaart voor Voortgezet Onderwijs
- Regel je vervoer met de Cultuurbus
 
Wat we in 2018 voor jou en je klas in petto hebben? Zie hier een tipje van de sluier:
 

De buurtspion

De buurtspion was de openingsfilm van Cinekid 2017. Een levendige fantasierijke animatiefilm over het slimme, ietwat onhandige meisje Agatha Christie, met haar eigen detectivebureau.
‘In tegenstelling tot de meeste Europese tekenfilms vertelt De buurtspion een goed geschreven, origineel verhaal. Er lopen waarschijnlijk niet veel jonge meisjes rond met de ambitie om speurder te worden, maar een beetje anders zijn of moeilijk contacten leggen met anderen zal voor veel kinderen herkenbaar zijn. En voor een keer is dat niet vanuit een trieste slachtofferrol, maar net een heel stoer personage met wat nerdy kantjes.’ – De Morgen 

Wanneer: de hele maand oktober, in filmtheaters door heel Nederland
 

Bekijk alle films >>>

 

MediaLab 2018

Het MediaLab is de grootste digitale speeltuin in het kader van film. Het is dé plek waar kinderen zich actief en creatief onderdompelen in de wereld van media met workshops, interactieve installaties, (kunst)projecten en de nieuwste creatieve mediatechnieken. Media die je kunt zien, ervaren, beleven en vaak ook zelf kunt maken. 
‘Het MediaLab is een mooie aansluiting op middelen die op school vooralsnog niet zijn weggelegd.’ – Geert van den Berg, ICC’er IVKO

Wanneer: 17 en 18 oktober 2018, Cinekid Festival Amsterdam
 

Bekijk het MediaLab-aanbod >>>

 

Juryschool Publieksprijs Beste Nederlandse Korte Film

Leer jouw leerlingen kritisch kijken. Meld je aan als Juryschool en ontvang het publieksprijzenpakket voor in de klas, met films, lesmateriaal en stemformulieren. Voor basisscholen uit alle provincies.

Wanneer: de juryperiode vindt plaats in september 2018, op jouw eigen school
 

Bekijk de Jurypagina >>>

 

 

*Evaluatie scholenprogramma 2017
**Impactonderzoek Meer dan naar de film 2017