CINEKID FESTIVAL VOOR SCHOLEN
 

Bezoek een Cinekid-voorstelling met uw klas! Ieder jaar kunt u in de festivalmaand de hele maand oktoberop heel veel locaties door heel Nederland terecht. Daarnaast vieren we traditioneel de donderdag en vrijdag voor de herfstvakantie het Cinekid Festival op de Westergasfabriek waarbij u met uw groep een uniek bezoek kunt brengen aan het Medialab: dé plek waar kinderen zich actief en creatief onderdompelen in de wereld van media met workshops, installaties, (kunst)projecten en de nieuwste snufjes en creatieve mediatechnieken. 

Op dit moment werken we aan het programma voor 2018. 

Blader hieronder door het complete aanbod voor oktober 2017 of download het programma in pdf.

 

Cinekid films bieden kinderen een kijk in de wereld. Ze onderscheiden zich door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en/of thematiek. Het zijn veelal films die de wereld over hebben gereisd, op festivals hebben gedraaid en vaak meerdere award(nominatie)s hebben ontvangen.

Voorstellingen worden begeleid door gekwalificeerde en vaak bekende gespreksleiders.

Voor wie
De filmvoorstellingen in het pakket zijn geschikt voor PO groep 1 t/m 8 en VO klas 1/2.
Het MediaLab kunt u bezoeken met PO groep 5 t/m 8 en VO klas 1/2.

Wanneer
U kunt de hele maand oktober films boeken in Amsterdam of bij een filmtheater bij u in de buurt. Het MediaLab is alleen te bezoeken op de donderdag en vrijdag voorafgaand aan de herfstvakantie op de Westergasfabriek in Amsterdam.

De locaties
Amsterdam Westergasfabriek, EYE, Rialto en Pathé Arena
Amersfoort, de Lieve Vrouw
Barendrecht Theater 't Kruispunt
Bussum Filmhuis Bussum
Deventer De Keizer
Enschede Concordia
Haarlem Filmschuur
’s-Heerenberg Barghse Huus
Helmond Cacoafabriek
Lievelde Filmhuis Lichtenvoorde
Middelburg Cinema Middelburg
Nijmegen LUX
Oudenbosch De Fanfare
Roermond ECI Cultuurfabriek
Rotterdam Lantaren Venster
Schiedam Wenneker Cinema
Utrecht t Hoogt
Wijk bij Duurstede Calypso
Zutphen Luxor

Wilt u ook met school naar de film en staat uw stad/theater er nog niet bij? Neem dan contact met ons op: t.stoke@cinekid.nl

Lesmateriaal
Bij iedere voorstelling wordt lesmateriaal geboden in de vorm van een webpagina met daarin informatie over de film, de hoofdrolspelers, thematiek en tips voor voor- en nagesprekken. Tevens worden een aantal opdrachtsuggesties gedaan voor opdrachten in de klas. 

Vragen
Heeft u vragen die op deze site niet worden beantwoord? Neemt u dan contact op met Tessa Stoke via 020 - 531 7895 of t.stoke@cinekid.nl

Het Jeugdjournaal neemt ieder jaar een kijkje in (o.a.) het Medialab. Bekijk hieronder een impressie van het Medialab 2016: