Studiedag Interactieve Mediawijsheid (bij u op locatie)
Deze studiedag is een korte kennismaking met onze leerkrachtentraining, waarin we een koppeling maken tussen cultuur en techniek, en op natuurlijke, speelse en creatieve wijze mediawijsheid, beeldtaal, digitale geletterdheid en de 21st Century Skills de klas in brengen. We bekijken hoe je nieuwe en interactieve media, technologie en beeld kunt inbrengen in jouw onderwijs; door een korte introductie, maar vooral door lekker praktisch aan het werk te gaan en gezamenlijk te exploreren, onderzoeken en ontdekken. 
 
Kosten: vanaf € 495,- per workshop (exacte kosten afhankelijk van aantal deelnemers en duur van de workshop).
Meer informatie en kosten: Tessa Stoke, t.stoke@cinekid.nl
 
Rondleiding Cinekid MediaLab
Het Cinekid MediaLab (in oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam) zoekt de convergentie op tussen kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur en wil betere content voor kinderen stimuleren en hieraan een podium bieden en actieve en creatieve participatie van kinderen stimuleren. Mediawijsheid en mediaweerbaarheid, smaakontwikkeling en een kritische houding versterkt de positie van kinderen ten aanzien van media. De digitale producties in het MediaLab betrekken kinderen actief en spelen in op hun intrinsiek lerend vermogen door spel en intuïtie. Ze worden niet alleen bij de beleving (het ervaren) betrokken, maar ook bij de productie en constructie van mediatechnologie en beeldcultuur en de reflectie hierop. Hierbij wordt gezocht naar een evenwicht tussen fysieke interactie, verbazing als startpunt voor mediawijsheid, tinkering, maken & bouwen, analoog versus high-tech, talentontwikkeling, conceptuele opstellingen en projecten gericht op de beroepspraktijk. 

Kom met uw team naar Cinekid Festival ( 18 t/m 26 oktober 2018) voor een inspirerende rondleiding op maat. 

Studiedag Film
Het Amsterdams Filmmenu organiseert jaarlijkse de Studiedag Film voor het Primair Onderwijs tijdens Cinekid Festival.
Hoe kan je vakoverstijgend werken aan diverse onderwerpen door gebruik van film? Hoe begeleid je jouw leerlingen in het vormen van hun persoonlijkheid met inzet van film? Hoe leer je ze met inzet van film een eigen mening te vormen en die van anderen te respecteren? Na afloop van de middag krijgen alle deelnemers een sneak preview van het MediaLab dat de volgende dag zijn deuren opent voor scholieren. 
Meer informatie over deze dag: amsterdam@filmeducatie.nl
 
Conferentie Mediawijsheid // Media Literacy Seminar 
(Programma in het Engels)
In samenwerking met Mediawijzer.net organiseert Cinekid in oktober hét internationale event voor iedereen die zich bezig houdt met, of geïnteresseerd is in, Mediawijsheid. Met inspirerende, internationale sprekers en een showcase van best practices die laten zien hoe je op mooie manier mediawijsheid en digitale media een plek kan geven in de klas. Veel inspiratie, kennis en tips om mee te nemen in de dagelijkse praktijk. 
Datum 2018: t.b.c.
 
Over Cinekid Educatie
Ieder kind geniet van mooie verhalen. Of ze nou worden verteld of verfilmd. Of ze nou tot je komen via je televisie, je tablet of in de bioscoop. Een mooie film, een reis die je volgt via Google Maps en geluidsfragmenten, een app- verfilming van een prachtig prentenboek of een compleet immersieve Virtual Reality ervaring. Cinekid staat voor al die mooie verhalen. En zorgt ervoor dat kinderen ze ervaren, ervan genieten, leren beoordelen en soms zelfs ook leren zelf te maken. Want je kunt pas echt goed kijken en waarderen als je weet waar je op moet letten. En je leert pas te maken wanneer je snapt hoe iets werkt. Juist op dat snijvlak beweegt Cinekid zich. We doen aan film-educatie, maar leren kinderen niet alleen kijken. We werken aan mediawijsheid, maar met creativiteit en het kind als maker als uitgangspunt. We leren kinderen over ICT en gaan programmeren, maar wel met als doel het verhaal dat zij willen vertellen.
Want dat is waar Cinekid voor staat: de verhalenmakers van de toekomst.