Studiedag Film & Ons Onderwijs 2032

Hoe kan je met jouw leerlingen naar (actuele) ontwikkelingen in de wereld kijken met behulp van film? Hoe gebruik je film om leerlingen aan de slag te laten gaan met een onderwerp als mensenrechten? Hoe kan je vakoverstijgend werken aan diverse onderwerpen door gebruik van film? Hoe begeleid je jouw leerlingen in het vormen van hun persoonlijkheid met inzet van film? Hoe leer je ze met inzet van film een eigen mening te vormen en die van anderen te respecteren?
 
Het Amsterdams Filmmenu organiseerde in oktober 2016 een studiedag rondom Ons Onderwijs 2032 met als speciaal onderwerp Boekverfilmingen, Burgerschap, Mens & Maatschappij.
 
Aan bod kwam:
- Filmcollege a.d.h.v. filmfragmenten van Nederlandse boekverfilmingen
- Unieke preview van nieuwste boekverfilming Joke van Leeuwen + Q&A met de filmmakers
- Workshops film maken voor het jonge (onderbouw/middenbouw) en het oudere kind (bovenbouw)
- Rondleiding + borrel in het Cinekid Medialab
 
De presentatie van het filmcollege is digitaal beschikbaar voor de deelnemers, om direct in de klas te kunnen gebruiken.
 
Tickets
Er is momenteel geen Studiedag gepland. Hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Ons Onderwijs 2032
Kinderen leggen op de basisschool en middelbare school de basis voor hun toekomst.  Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen die nu voor het eerst naar school gaan nodig om in 2032 goed aan hun volwassen en werkende leven te beginnen? Als antwoord op die vraag heeft het platform Ons Onderwijs 2032 een visie geformuleerd op toekomstgericht onderwijs. Toekomstgericht onderwijs gaat niet alleen om vakinhoudelijke onderwerpen: het stelt ook actuele maatschappelijke vraagstukken en vragen van leerlingen centraal. 

Het Amsterdams Filmmenu
Het Amsterdams Filmmenu biedt scholen programma's op maat op het gebied van filmeducatie. Film kijken of maken, op school of op locatie, het is allemaal mogelijk. Het Amsterdams Filmmenu wordt gecoördineerd door EYE. Naast Stichting Cinekid maken Bekijk ‘t, EYE, Fantastisch Kinderfilmfestival, De frisse blik, De Filmhallen, Cinema Arabe, IDFA, Imagine filmfestival, Het Ketelhuis, Movies that Matter en Rialto onderdeel uit van het Amsterdams Filmmenu. Klik hier voor meer informatie. 

Contact
Heeft u vragen over het Amsterdams Filmmenu of de eerstvolgende Studiedag? Neem dan contact op met Ilma van de Beek, scholenadviseur Amsterdam Filmmenu: amsterdam@filmeducatie.nl.