Studiedag Film & Ons Onderwijs 2032

 

Hoe kan je met jouw leerlingen naar (actuele) ontwikkelingen in de wereld kijken met behulp van film? Hoe gebruik je film om leerlingen aan de slag te laten gaan met een onderwerp als mensenrechten? Hoe kan je vakoverstijgend werken aan diverse onderwerpen door gebruik van film? Hoe begeleid je jouw leerlingen in het vormen van hun persoonlijkheid met inzet van film? Hoe leer je ze met inzet van film een eigen mening te vormen en die van anderen te respecteren?
 
Het Amsterdams Filmmenu organiseert op woensdag 12 oktober van 14.30 uur tot 18.00 uur een studiedag rondom Ons Onderwijs 2032 met als speciaal onderwerp Boekverfilmingen, Burgerschap, Mens & Maatschappij.
Locatie: Cinekid Festival, Westergasfabriek, Amsterdam.
 
De Amsterdamse filminstellingen willen u tijdens deze middag inspireren, aan het denken zetten en uitwisselen om op die manier tools te bieden waarmee u snel aan de slag kunt in de klas. Aan bod komt:
- Filmcollege a.d.h.v. filmfragmenten van Nederlandse boekverfilmingen
- Unieke preview van nieuwste boekverfilming Joke van Leeuwen + Q&A met de filmmakers
- Workshops film maken voor het jonge (onderbouw/middenbouw) en het oudere kind (bovenbouw)
- Rondleiding + borrel in het Cinekid Medialab
 
De presentatie van het filmcollege is na afloop digitaal beschikbaar voor de aanwezigen, voor direct gebruik in de klas.
 
Tickets
Ticketkosten: € 25,- per persoon.
*NU UNIEKE ACTIE:  KOOP 1 TICKET EN NEEM EEN COLLEGA DOCENT MEE!*

Tickets koop je hier.

Ons Onderwijs 2032
Kinderen leggen op de basisschool en middelbare school de basis voor hun toekomst.  Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen die nu voor het eerst naar school gaan nodig om in 2032 goed aan hun volwassen en werkende leven te beginnen? Als antwoord op die vraag heeft het platform Ons Onderwijs 2032 een visie geformuleerd op toekomstgericht onderwijs. Toekomstgericht onderwijs gaat niet alleen om vakinhoudelijke onderwerpen: het stelt ook actuele maatschappelijke vraagstukken en vragen van leerlingen centraal. 

Het Amsterdams Filmmenu
Het Amsterdams Filmmenu biedt scholen voor elk wat wils op het gebied van filmeducatie. Film kijken of maken, op school of op locatie, het is allemaal mogelijk .Het Amsterdams Filmmenu wordt gecoördineerd door EYE. Naast Stichting Cinekid maken Bekijk ‘t, EYE, Fantastisch Kinderfilmfestival, De frisse blik, De Filmhallen, Cinema Arabe, IDFA, Imagine filmfestival, Het Ketelhuis, Movies that Matter en Rialto onderdeel uit van het Amsterdams Filmmenu. Klik hier voor meer informatie. 

Contact
Heeft u vragen over het Amsterdams Filmmenu of de Studiedag op 12 oktober? Neem dan contact op met Ilma van de Beek, scholenadviseur Amsterdam Filmmenu: amsterdam@filmeducatie.nl.