Het web staat vol met de meest bizarre trucs en stunts. Upload Cinema Junior heeft samen met kinderen in het land de meest bijzondere stunts en trucs van internet geplukt en omgevormd tot één film van 50 minuten, nu te zien op groot scherm. Tijdens Cinekid, mét introductie van Dagan Cohen, de bedenker van Upload Cinema.

In 2013 heeft Cinekid in samenwerking met Probiblio en Upload Cinema de workshop Upload Cinema Junior gegeven. Tijdens deze workshop leren kinderen  (8-12 jaar) hoe ze nog beter en creatiever kunnen zoeken op het web. Sommige trucs kunnen helemaal niet en zijn dus met computereffecten gemaakt. Wat zijn jouw favoriete stunts en mooiste trucs? En zijn die wel echt of is het één grote grap? Door dergelijke vragen te stellen, leren kinderen op actieve en kritische wijze kijken naar en omgaan met diverse soorten online bewegend beeld. Daarnaast leren ze  om online beelden op kwaliteit te beoordelen en te selecteren: smaakontwikkeling.

Het eindresultaat van alle workshops is een film van 50 minuten. Niet te zien op internet, niet op televisie, maar exclusief op Cinekid. De film gaat in première tijdens Cinekid op Locatie en beleeft zijn Amsterdamse première op het festival in oktober. Als bedenker van Upload Cinema reist Dagan Cohen met de film mee. Hij presenteert de premières en vertelt de kinderen alles over de totstandkoming van de film.

VERTONINGEN

Alkmaar – Provadja
Amsterdam - Westergasfabriekterrein
Apeldoorn – Gigant
Arnhem – Focus
Bussum – Filmhuis Bussum
Deventer – De Keizer
Ede- Cinemec
Enschede – Concordia
Hilversum – Filmtheater Hilversum
Hoorn – Cinema Oostereiland
Lelystad – De Kubus
Maastricht – Lumiere
Nijmegen – Villa Lux

OVER DE WORKSHOPS

Upload Cinema Junior houdt hetzelfde traject aan als Upload Cinema (de versie voor volwassenen. Voor meer informatie: www.uploadcinema.net ). Binnen een gekozen thema gaan de kinderen op zoek naar video’s.  Aan het einde van de workshop wordt de beste video geselecteerd en ingestuurd. Vervolgens wordt de totale selectie van ingestuurde video’s beoordeeld door de online community.

Dit kan op de bibliotheek, op school of op de naschoolse opvang. 
De workshops van 2013 zijn inmiddels afgerond, maar in 2014 krijgt het project een vervolg. Wilt u de workshop op bij u op locatie? Neem dan contact op met Cinekid via educatie@cinekid.nl of 020 531 78 91.

Bibliotheken die de workshop aan willen bieden, kunnen meer informatie vinden op de website van Probiblio en zich opgeven via evenementen@probiblio.nl.