In de zomer op Filmkamp

Deze zomervakantie gaat Cinekid naast het populaire filmkamp in Loon op Zand een nieuwe samenwerking aan met Vinea, de grootste aanbieder van kinderkampen in Nederland.

 

NIEUW: op Filmkamp met Vinea

Vinea organiseert een Filmkamp  op de Unit Sport & Cultuur van de TU Delft. Naast ontspanning, zon en nieuwe vrienden maken staat tijdens het Filmkamp uiteraard  ‘films maken’ centraal. In een week doorlopen kinderen het creatieve en productionele proces dat bij het maken van een film komt kijken. Op speelse wijze komen ze meer te weten over acteren, set dressing, productie, montage en geluid. De Filmkampen worden aangeboden in juli en augustus, voor kinderen van 8 t/m 15 jaar. 

 

Vinea organiseert al meer dan 60 jaar kinderkampen en jongerenreizen. Ieder jaar ontvangt de organisatie duizenden kinderen en jongeren. Voor meer informatie, de kosten en inschrijven: www.vinea.nl.

 

 

Op Filmkamp in Loon op Zand

 

Klik hier voor een impressiefilmpje van 2012. 

 

Dit gezellige en leerzame kamp is als eerste in Nederland begonnen met het organiseren van filmkampen. Onder begeleiding van professionele filmmakers leren kinderen voor hun eigen film storyboard maken, cameratechnieken, animeren en uiteindelijk de montage van hun film. Ook kan er volop geacteerd worden en spelen de kinderen de hoofdrollen in hun eigen films. Nieuw dit jaar is de Green screen. Hiermee kunnen de kinderen iedere gewenste achtergrond gebruiken voor hun filmpje, van tropisch eiland tot bijvoorbeeld het bruisende hartje New York. Het Filmkamp wordt aangeboden in juli en augustus,voor kinderen van 9 t/m 14 jaar. 

 

Het Filmkamp in Loon op Zand wordt georganiseerd door Arjen van Eijk (filmmaker en docent) en Kim van der Voorden (productiemanager film- en tv-evenementen). Van Eijk maakte o.a. de achtdelige serie Zee, Zout en Zeilen voor de AVRO en Van der Voorden organiseerde diverse evenementen voor MTV Networks. 

Voor meer informatie en inschrijven: www.filmkamp.nl.