MediaRoute geopend

Op vrijdag 14 september heeft Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje op de Amsterdamse basisschool De Zuiderzee officieel Cinekid’s MediaRoute gelanceerd.

Aansluitend nam hij deel aan een discussie over het belang van media-educatie voor jonge kinderen. De mediaroute is een doorlopende leerlijn voor het basisonderwijs waarin kinderen zelf media maken en over media leren. Na de lancering kregen de Prins en een select gezelschap van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs een rondleiding langs diverse media-workshops. De ochtend werd afgesloten met een besloten discussie over het belang van media-educatie in de huidige en toekomstige mediasamenleving, waaraan ook de Prins deelnam.

“Het was een goede inhoudelijke discussie”, aldus Cinekid voorzitter en Sanoma COO Michiel Buitelaar. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat de deelnemers media-educatie als integraal onderdeel van het curriculum toejuichen. Onderwijs, ouders, overheid en bedrijfsleven dienen gezamenlijk initiatieven te ontplooien om ervoor te zorgen dat media-educatie voor iedereen toegankelijk is. Kinderen leren spelenderwijs met media omgaan en zijn er klaar voor dat het onderwijs diverse media uitingen en toepassingen meer in lessen verwerkt.

Sannette Naeyé, directeur van Cinekid: “We [Cinekid] denken met de MediaRoute en het rondetafelgesprek van vandaag een eerste stap te hebben gezet in de algemene acceptatie van het belang van media-educatie in het basisonderwijs. De kinderen zijn er klaar voor en we kijken uit naar nieuwe samenwerkingen en initiatieven voor het komende schooljaar.”

Bekijk alle gemaakt filmpjes tijdens de workshop Nieuws en Animatieplaats op het Youtube kanaal van Cinekid.