Met de klas naar Cinekid

Het Cinekid festival strijkt dit jaar neer op de Westergasfabriek én in het nieuwe gebouw van EYE in Amsterdam Noord. Het festival zal nog één maal plaatsvinden in de prachtige gebouwen van de Westergasfabriek. Daarnaast staan er een aantal filmvoorstellingen in het mooie EYE geprogrammeerd.  Op het inschrijfformulier kunt een een voorkeur opgeven voor de locatie die u wenst.

Van woensdag 17 oktober t/m vrijdag 19 oktober 2012 opent Cinekid voor scholen de deuren. En kunt u, met uw schoolklas, naar een film(première), een educatief televisieprogramma of een rondleiding en workshop volgen in het MediaLab. Na afloop van film- of televisievoorstellingen krijgen de kinderen de kans om gesprekken te voeren met Nederlandse en buitenlandse makers.

Drie mogelijkheden voor een bezoek

A.      FILM(PREMIÈRE) / TV-VOORSTELLING met lesbrief:
Cinekid programmeert bijzondere films van over de hele wereld. Prachtige filmpremières, bekende kaskrakers en bijzondere filmhuisparels. Daarnaast zijn er speciale televisievoorstellingen en de kans om makers en acteurs te ontmoeten. Voor iedere film- en televisievoorstelling is een lesbrief aanwezig.

B.       HET MEDIALAB inclusief rondleiding en workshop (groep 6, 7 en 8):
Het MediaLab is een 1.200m2 grote, digitale, speeltuin met meer dan veertig verschillende games, interactieve installaties en workshops waar kinderen de mogelijkheden van media kunnen ervaren.

C.      DE COMPLETE FESTIVAL ERVARING een combinatie van bovengenoemde activiteiten met extra korting. Speciaal voor groep 6, 7 en 8

D.      VERWERKINGSLES BIJ U OP SCHOOL. Ieder jaar zet Cinekid PABO-studenten in als educatieve gidsen in het Medialab. Dit jaar kunnen deze studenten ook na afloop van het festival langskomen bij u in de klas voor een actieve verwerkingsles.

Bekijk het onderstaande filmpje om een indruk te krijgen van het festival (in 2011):