Emre (9) wint de Cinekid Tekenwedstrijd!

Emre wint Mega Teken Wedstrijd Cinekid

Van aliens met 11 ogen tot space-olifanten met grote snorren; afgelopen weken stuurden honderden kinderen uit heel Nederland hun tekening van aliens, raketten en planeten in om de Cinekid poster van 2014 compleet te maken. Kunstenaar Dadara en zijn 8-jarige zoon Mundo hebben de voorzet gegeven voor deze poster met een beeld van de eerste Cinekid Leeuw op de maan. Cinekid koos samen met Dadara en Mundo de uiteindelijke winnaar van de Mega Tekenwedstrijd. Unaniem kozen we voor..... Emre (9 jaar) uit groep 6 van de Oscar Carré school uit Amsterdam! Namens iedereen bij Cinekid: Gefeliciteerd Emre!

De winnende inzending van Emre (9) 

De tekening van Emre staat bol van de ruimte-actie: een kleurrijke stoere robot alien met spierballen van raketten, een zes-armige alien met één oog en een ruimteschip dat een planeetbewoner opbeamed. Genoeg inspiratie voor Dadara en Mundo om een plek te geven op de poster die vanaf augustus door het hele land te vinden is.

De gelukkige Emre ontvangt maar liefst € 100,- aan bioscoopbonnen én wordt tijdens de 28e editie van het festival in herfstvakantie als ware VIP ontvangen. Tijdens het film-, televisie en nieuwe mediafestival in Amsterdam krijgt hij de kans al zijn film- en televisie idolen te ontmoeten en mag hij elke dag met een vriend of vriendinnetje gratis naar alle film- en tv-voorstellingen en uiteraard spelen in de grootste interactieve speeltuin van de wereld: het MediaLab.


Winnaar Emre met zijn schoolklas samen op de foto met Bas, hoofd Marketing & Communicatie bij Cinekid


De eerste reactie van Emre: “Ik had dit helemaal niet verwacht en ben heel blij! Ik vind het heel leuk dat ik VIP ben op het festival.”. Op de vraag naar welke film Emre het eerst heen wil met zijn bioscoopbonnen antwoordde hij meteen ‘The LEGO Movie’!

Een eervolle vermelding gaat naar Max en Shiva die met hun selfie-makende-alien en de megazon-die-een-sataliet-vasthoudt, de jury voor een lastige keuze stelden.

Welk onderdeel van de tekening van Emre de uiteindelijke poster haalt is nog even afwachten. Begin april zal de definitieve versie van het Cinekid jaarbeeld worden gepresenteerd. Houd Cinekid dus in de gaten!