Cinekid presenteert met trots: de ambassadeurs

De kersverse Cinekid ambassadeurs

De Stichting Vrienden van Cinekid is trots om je te mogen voorstellen aan haar spraakmakende ambassadeurs. Vrienden van Cinekid steunt het jaarlijkse Cinekid festival en alle Cinekid-activiteiten door het jaar (en land) heen. De ambassadeurs zul je vaak terugzien bij de activiteiten van Cinekid. Deze (jonge) acteurs en televisiepersoonlijkheden hebben veel film- en tv-ervaring en kunnen je dus álles daarover vertellen. Natuurlijk zie je deze zes toppers ook terug tijdens het festival in de herfstvakantie. Maak snel kennis!

Faas Wijn

Leeftijd: 14 jaar
Bekend van: Tony 10 (2012), De Groeten van Mike! (2012) en Spijt! (2013)

Facts
Faas maakte zijn acteerdebuut in 2010 in de film Heen en Weer Dag. Samen met ambassadeurs Maas Bronkhuyzen en Dana Goldberg te is hij te zien in de openingsfilm van Cinekid 2013. In juni 2014 gaat “Oorlogsheimen” in première en Faas speelt hier in de rol van Sjeng. Ook is hij binnenkort te zien in het derde seizoen van het improvisatieprogramma De Vloer Op Jr. van ZAPP.

Openingsfilm Cinekid 2013

Bekijk hier de teaser trailer van Oorlogsgeheimen

 

Luciano Hiwat

Leeftijd: 13 jaar
Bekend van: Body Language (2011), Sweet Love (2012) en De Leeuwenkuil (2013)

Facts
Luciano is niet alleen acteur, maar ook een danser. Als 9-jarige won hij al de talentenshow Move Like Michael Jackson en bereikte in 2013 de finale van Everybody Dance Now. Daarnaast was hij te zien in het eerste seizoen van Holland’s Got Talent en danste hij bij The Voice Kids in Concert. Luciano was van 6 december 2013 tot en met 26 februari 2014 te zien in de LOUD! Dance Experience Reinvented.

Luciano over Cinekid: “Ik ben graag ambassadeur van Cinekid omdat ik het een leuk evenement vindt en er graag deel van wil uit maken”

Luciano over LOUD

 
Klik hier voor Luciano's auditie voor Everybody Dance Now

 

Maas Bronkhuyzen

Leeftijd: 13 jaar
Bekend van: Dolfje Weerwolfje (2011) en De Groeten van Mike! (2012)

Facts
Maas maakte zijn acteerdebuut in 2010 in de televisieserie Bellicher. Ook was hij te zien in het tweede seizoen van het improvisatieprogramma De Vloer Op Jr. van ZAPP. In 2012 was hij Mike in de Groeten van Mike en heeft daarvoor in Duistland en in India de prijs van “Best Young Actor” gewonnen, uitgeroepen door een internationale kinderjury. Samen met ambassadeurs Faas Wijn en Dana Goldberg te is hij te zien in de openingsfilm van Cinekid 2013. In juni 2014 gaat “Oorlogsheimen” in première en Maas speelt hier in de rol van Tuur. Maas is momenteel bezig met de opnames voor Vrolijke Kerst, een televisie serie die in december 2014 op ZAPP komt.

Maas over Cinekid: “Ik word ambassadeur van Cinekid omdat ik het zelf een heel leuk festival vind. Cinekid is het enige film en televisie festival in Nederland is en ik ben er ook al heel vaak geweest. Ook woon ik er vlakbij!!!”

De teaser trailer van Oorlogsgeheimen

Klik hier voor meer informatie over de film Oorlogsgeheimen

Klik hier om Maas te zien in het improvisatieprogramma De Vloer Op Jr.

 

Hanna Obbeek

Leeftijd: 15 jaar
Bekend van: Briefgeheim (2010), Achtste Groepers Huilen Niet (2012) en Bobby en de Geestenjagers (1013)

Facts
Hanna maakte haar acteerdebuut in 1999 in de speelfilms Een Vrouw van het Noorden en Rembrandt. Bij het grote publiek werd Hanna Obbeek bekend met haar indrukwekkende rol in de speelfilm Achtste Groepers Huilen Niet, naar het boek van Jacques Vriens. Deze film werd niet alleen een groot succes, maar viel ook overal ter wereld in de prijzen. In Nederland werd de film onder andere bekroond met de Publieksprijs op het Nederlands Film Festival. Ook in de korte film Marathon Girl van Maria Peters en in de Telefilm Briefgeheim, naar het boek van Jan Terlouw speelde Hanna de hoofdrol. In 2013 speelde Hanna de hoofdrol in de speelfilm Bobby en de Geestenjagers. Eind 2014 gaat de nieuwe Nederlandse speelfilm “Onder het Hart” in première en Hanna speelt hier in de rol van Sofie.

Hanna over Achte Groepers Huilen Niet

Fotograaf: Govert de Roos

 

Dana Goldberg

Leeftijd: 11 jaar
Bekend van: Midden in De Winternacht (2013)

Facts
Dana maakte haar acteerdebuut in 2010 in de miniserie ‘De Troon’ en speelde vervolgens in een aflevering van de televisieserie Van God Los. Samen met ambassadeurs Maas Bronkhuyzen Faas Wijn te is ze te zien in de openingsfilm van Cinekid 2013. Daarnaast was ze te zien in de Kids Top 20 Cinekid Special van 2013.

De trailer van Midden in de Winternacht 

Bekijk hier de Openingsfilm van Cinekid 2013

 

Dolores Leeuwin

Leeftijd: 43 jaar
Bekend van: Hoe?Zo!, het Sinterklaasjournaal, Knoop in je zakdoek en Het Klokhuis.

Facts
Voordat Dolores presentatrice werd deed zij aan dansen. Als danseres danste zij voor shows op televisie en in het theater. Inmiddels is ze al 12 jaar presentatrice bij Het Klokhuis. In 2012 won Dolores De Nationale IQ Test met een IQ van 159. 

Dolores over Cinekid: "Door mijn werk voor Het Klokhuis zie ik welke grote rol de media spelen in het leven van kinderen en daarom vind ik Cinekid ook zo belangrijk en eigenlijk ook gewoon heel erg leuk, want daar krijgen kinderen één keer per jaar de kans om de media op een hele andere manier te zien en te beleven."