Voor scholen

Scholenprogramma

Bezoek het Cinekid Festival met jouw klas! De hele maand oktober kun je terecht in Amsterdam en (film)theaters door het land.

In 2017 gingen meer dan 10.000 leerlingen uit heel Nederland naar ons festival. Zij beoordeelden hun bezoek met gemiddeld een 8,8*. Een bezoek aan Cinekid past binnen jouw project of leerlijn gericht op: mediawijsheid, kritisch kijken, filmeducatie, digitale geletterdheid, burgerschapsvorming.
Uit impactonderzoek blijkt dat een Cinekid-film meer inspireert dan een mainstream film, bij zowel kinderen als ouders. Ook hebben leerlingen, na het zien van een Cinekid-film, een breder beeld van het aanbod van speelfilms**.

Wat we in 2018 voor jou en je klas in petto hebben? Zie hieronder een tipje van de sluier!

 

*Evaluatie scholenprogramma 2017
**Impactonderzoek Meer dan naar de film 2017

Film: De buurtspion
De buurtspion was de openingsfilm van Cinekid 2017. Een levendige fantasierijke animatie over het slimme, ietwat onhandige meisje Agatha Christie, met haar eigen detectivebureau.

Wanneer: de hele maand oktober, in filmtheaters door heel Nederland

Bekijk hier alle films >

MediaLab 2018
Het MediaLab is de grootste digitale speeltuin in het kader van film. Het is dé plek waar kinderen zich actief en creatief onderdompelen in de wereld van media met workshops, interactieve installaties en creatieve mediatechnieken. Media die je kunt zien, ervaren, beleven en vaak ook zelf kunt maken.

Wanneer: 17 en 18 oktober 2018, Cinekid Festival Amsterdam

Bekijk hier het MediaLab >

 

Juryschool
Leer jouw leerlingen kritisch kijken. Meld je aan als Juryschool en ontvang het publieks-prijzenpakket voor in de klas, met films, lesmateriaal en stemformulieren. Voor basisscholen uit alle provincies. 

Wanneer: de juryperiode vindt plaats in september 2018, op jouw eigen school

Bekijk hier de jurypagina >