Festival nieuws

Emre wint Mega Teken Wedstrijd Cinekid

Afgelopen weken stuurden honderden kinderen uit heel Nederland hun tekening van aliens, raketten en planeten in om de Cinekid poster van 2014 compleet te maken. Samen met kunstenaar Dadara en zijn 8-jarige zoon Mundo hebben we Emre (9) als winnaar gekozen voor de Mega Teken Wedstrijd.

Cinekid is per direct op zoek naar een Hoofd Projectenbureau (0,8 fte). Binnen deze functie ben je inhoudelijk en financieel verantwoordelijk voor alle Projecten en alle aangesloten collega's van het Projectenbureau. Je bedenkt, ontwikkelt en rolt nieuwe Projecten uit samen met Projectmanagers.

Kennismaken met de wereld van kindermedia, je netwerk verbreden en een grote dosis werkervaring opdoen? Cinekid zoekt voor de verschillende afdelingen enthousiaste hardwerkende stagiaires. Kijk snel of er voor jou een leuke stage bij zit.

Cinekid stemmencast winnaar 11-jarige Willem Schipper uit Amsterdam is de de opnamestudio van Cartoon Network ingedoken om stemmenrol in te spreken voor animatieserie Tijd voor Avontuur, iedere schooldag te zien om 16.15 uur.

De kersverse Cinekid ambassadeurs

Maak kennis met de zes kersverse Cinekid Ambassadeurs. De komende maanden zul je hen vaak tegenkomen bij Cinekid projecten en natuurlijk tijdens het festival.

Wilt u samen met uw leerlingen een bijzondere film kijken? Ga dan met de hele klas naar Pim & Pom, Het Grote Avontuur! Download het gratis lesmateriaal en meld uw klas aan voor een workshop!

In opdracht van Cinekid tekende de Amsterdamse kunstenaar Dadara samen met zijn zoon Mundo (8 jaar) de basis voor het jaarbeeld van het Cinekid Festival 2014. Jij kunt het beeld afmaken bij deze Mega Tekenwedstrijd!

Na het Cinekid Festival 2013 zijn er 35 gloednieuwe leeuwenpakken blijven liggen die JIJ nu kunt scoren! Wil jij voor de kleedkist stralen als de koning van de jungle? Dat kan!

Een zinderend spannende, originele familiefilm en een ode aan de kinderfantasie. KOOKY (6+) draait vanaf nu in de Nederlandse bioscopen! Kijk snel wanneer Kooky bij jou in de buurt is te zien.

Cinekid verlegt haar grenzen naar India en Rusland. Hiermee hoopt Cinekid ook in deze landen de actieve en creatieve participatie van de jeugd en de positie van kinderen ten opzichte van de media te versterken.