Festival nieuws

Aan de leden van de commissie Cultuur van de Tweede Kamer der Staten Generaal

Aan de leden van de commissie Cultuur van de
Tweede Kamer der Staten Generaal
 
23 november 2015
 
Roep om integrale en interdisciplinaire afweging en 1,8 miljoen extra voor festivals
 
Geachte cultuurwoordvoerders,
 
De ondertekenaars van deze brief, een vertegenwoordiging van Nederlandse festivals opererend in de sectoren beeldende kunst, creatieve industrie, film, letteren en cultuurparticipatie, verzoeken de Tweede Kamer, naast de resterende

Een groot aantal filmpartijen en onderwijsinstellingen slaan de handen ineen en lanceren een online petitie voor film en beeldcultuur in het onderwijs.

Maak tijdens de feestdagen met de Quirkbot je eigen robotjes!

Heb je de Quirkbot workshop gezien op Cinekid? Dat geweldige apparaatje waar je robotjes mee kan maken? Je kunt ze nu ook zelf in huis halen!

Een verslag van het Media Literacy Seminar tijdens Cinekid for Professionals met internationale sprekers over mediageletterdheid, filmeducatie, auteursrecht in een digitaal tijdperk, virtual reality en game based learning.

Wil je Cinekid Amsterdam 2015 nog eens terugkijken? Dat kan op onze Live Wall!

Per 1 februari 2016 is Cinekid op zoek naar een Hoofd Marketing & Communicatie.

Op donderdag 22 oktober zijn in het Westergastheater in Amsterdam de Cinekid jury- en publieksprijzen van 2015 uitgereikt.

Het Cinekid Festival heeft zelfs voor de allerkleinsten leuke workshops. Elke dag wordt er een video geplaatst met de nieuwste beelden!

Onze nagespreksleiders zijn bekend!

Voor de vijfde keer wordt in samenwerking met Cinekid het 48 Hour Film Project – de Cinekid editie georganiseerd. Het 48 Hour Film...