Festival nieuws

Cinekid heeft per 1 november een bureau vrij voor een stagiair(e) marketing/communicatie stagiaire of iemand die een werkervaringsplek zoekt.

Op de laatste dag van de Superhuman Nadenk Saloon gaan de denkers aan de slag in de MiniMediaAcademie, waar ze aan de slag gaan met Hack Flappy Bird en Tinkercad voor Minecraft.

Vanavond zijn de Cinekid publieks- en juryprijzen 2014, in de categorieën film, televisie en nieuwe media uitgereikt in Amsterdam. Lees nu verder voor de prijswinnaars.

Het Cinekid Festival maakt vandaag de genomineerden voor de beste films bekend; de Cinekid publieks- en juryprijzen. De Cinekid Leeuwen worden vrijdagavond uitgereikt.

Tijdens het Cinekid Festival kunnen de kleuterworkhops van Rianne van Duin natuurlijk niet ontbreken: dit jaar kun je naar de Pim en Pom kleuterworkshop of naar die van Aap, Poot, Pies.

Ontmoet de Cinekid Gespreksleiders!

Tijdens het Cinekid Festival komen acteurs en regisseurs zelf langs voor een nagesprek! Natuurlijk onder leiding van échte Cinekid gespreksleiders die de sterren eens goed aan de tand voelen.

Met Cinekid de Ruimte in!

Wil jij later astronaut worden? Kom dan in de herfstvakantie naar de Westergasfabriek in Amsterdam en ontmoet daar medewerkers van ESA en het leukste ruimtevaartmuseum van Nederland: Space Expo.

Transformeer jezelf tot DJ met FONO op Cinekid

Hoe gaaf is het om zelf een DJ te zijn op het Cinekid Festival, terwijl je vrienden luisteren naar de muziek die jij maakt? Heel vet natuurlijk! De DJ-tafel Fono van Yalp maakt allemaal mogelijk.

Leer acteren met Elskes Kast op Cinekid Festival

Ook dit jaar ontbreekt de workshop van Elskes Kast natuurlijk niet op het Cinekid Festival. Cinekid werkt al jaren samen met Elskes Kast, hét castingbureau voor kinderen en jongeren.

Cinekid launches the prestigious training programme Cinekid Script LAB, for scriptwriters of children's feature films. In 2014 Cinekid for Professionals adds a new initiative to its growing 5-day industry event. The Cinekid Script LAB is a four-month script-training programme for writers with a children's film project. Co-funded by high profile film institutes VAF (BE), Norwegian Film Institute (NO), Swedish Film Institute (SE), Netherlands Film Fund (NL) and the Icelandic Film Institute (IC) we are proud to announce that the first edition will take place during the upcoming Cinekid event (11- 18 October).